SkiTours.dk - Hinterglemm Turen
Forside

Turen for snowboard og skilærer/ snowboard og skilæreraspiranter

Denne tur henvender sig primært til ski/snowboardentusiaster, der er eller gerne vil prøve at være instruktør
Nedenfor står alt det med småt!!!

Du skal "Arbejde" som ski/snowboardinstruktør i den skiskole jeg arbejder for i Østrig (Saalbach Hinterglemm).

Er det lovligt? Ski/snowboardlærer tænker du - det er jeg da ikke go nok til og de putter mig i fængsel osv. Nej det eneste det kræver er at du kan stå godt på ski. Det er 100% lovligt da du er ansat af en lokal østrisk skiskole som assistent, dette vil sige du arbejder under supervison af erfarne skilærer og skilæreruddannere.

Bliver jeg så uddannet skilærer? Nej det gør du ikke, du får et lille kursus i den teori der ligger bag skilæreruddannelsen i Østrig samt prakisk introduktion i hvordan du skal uundervise, men du bliver ikke certificeret, men du får indblik i arbedet som skilærer og hvis du er interesseret kan vi hjælpe med at arrangere en reel skilæreruddannelse igennem den østrigske skiskole.

Undervisningsniveau og sprog: Du skal normalt undervise begyndere/let øvede på ski eller snowboard - Engelske børn i 11-19 års alderen der er på skiferie med deres skole (De fleste er omkring 14-16 år). Du behøver ikke kunne tysk overhovedet. Hvis du kan tysk og der er behov for det i skiskolen kan du dog blive sat til at undervise på tysk, hvis du har lyst. Der kan også være brug for skulle være brug for ekstra undervisere i den normale skiskole, du kan blive sat til at undervise andre nationaliteter på engelsk, dansk eller hvilket sprog du kan.

Ski/snowboardlærer teori: Jeg holder et ca. 4 timers obligatorisk teori kursus så du ved hvordan du skal undervise. og en times gennemgang af øvelserne på ski på ankomst dagen. Desuden har jeg lave en snydeseddel med de fleste øvelser på. Har du allerede en skilæreruddannelse er det fint, men du skal stadig komme til teorikurset idet der skal undervises efter den Østrigske skiskoles principper. Har du været til teorikuset 2 gange før behøver du ikke komme på teorikurset, men du må gerne dukke op for hyggens skyld

Ski/Snowboard: Jeg kan ikke garantere at alle snowboardere kommer til at undervise på snowboard - derfor er det et krav at du også kan stå på ski  hvis du vil være snowboardinstruktør, da du kan ende med at skulle undervise på ski.

Arbejdstid/fritid: Du skal kun arbejde ca. 5 timer om dagen  normalt (9-12 og 13-15) - fra 9-10 er skilærermøde. Der er lysløjpe alpint fra 17-21 og de almindelige lifter har åbent fra 8.30 til 16.30. Den lørdag du ankommer på er der introduktion til området og skiskolen, det er normalt på ski/snowboard det meste af tiden. Desuden har du fri en dag om ugen normalt lørdag, der kan dog være brug for din hjælp til at udlevere til dine elever i løbet af dagen normat sen eftermiddag/aften. Der er obligatorisk skilærertræning en til to gange om ugen, men da der er travlhed i højsæsonen kan det være aflyst. Der er mulighed for at ankomme et par dage før og rejse hjem et par dage efter du egentligt skal arbejde, det kan dog være du delvist selv må betale liftkort for de dage (normalt mulighed for rabat), disse dage vil du have fri for dig selv.

Løn: Du får 200 Euro i løn (ca 1500kr.) om ugen hvis du er afsted første gang og 200 Euro om ugen hvis du har været af sted før. Du bliver dog aflønnet på dagsbasis så hvis der ikke er arbejde til dig vil du få fri og ikke få løn - dvs du får stadig dit liftkort og kan nyde en meget billig ferie. Dette vil også sige at har du f.eks arbejdet 3 dage på en uge vil du hvis du er afsted første år få 200/6 =33 Euro pr dag, gange 3 dage = 99 Euro. Normalt er der dog arbejde alle dage. Hvis der er flere instruktører end der er arbejde plejer vi at lave en ønskeliste så dem der gerne vil arbejde primært kommer til det og dem der vil holde fri uden løn kommer til det - i så høj grad det kan lade sig gøre.

Rejsen: Transport til skiskolen arrangere du selv. Vi plejer at koordinere lidt, men da det er blevet ret billigt og bekvemt at flyve plejer de fleste at flyve derned. Er du allerede på skiferie kan du evt. tage toget til Østrig fra det sted i alperne du allerede er så sparer du transporttid og penge. Hvis du kan i 2 eller flere højsæsonsuger får du refunderet 150 Euro af dine transportudgifter mod at aflevere kvitteringer for rejsens omkostninger til skiskolen. Er du der kortere tid er andelen af transportudgifter du får refunderet reduceret. NB påsken er for østrigerne også betegnet som højsæson.

Kost, logi og uniform: Du får østrigske rundstykker om morgenen, som regel gratis eller meget billig frokost,  gratis logi, en skilærer uniform at køre i. Men nej man får ikke lov til at beholde uniformen. Og man må ikke have den på efter kl 19.00 ( tidspunktet svinger fra år til år) af den årsag at det ser dumt ud af have stive skilærer rende rund og opføre sig mindre heldigt.

Rabatter som skilærer: Vi får rabatter mange steder i terrænet imod høflig opførsel og at vi tager gæster med til stederne. Dvs. billig frokost, afterski øl til 1,5 euro i vores "stam bar" og lignende rabatter andre steder.

Hvor mange er der brug for: Normalt er der brug for 15-20 mand i uge 7-8-9-10,  hvilke uger præcist er forskellig fra sæson til sæson. Desuden er der brug for omkring 15 mand i påsken og enten ugen før eller efter påske, præcise uger skifter også lidt fra sæson til sæson. Der er krav om at man skal kunne mindst 2 uger sammenhængende når man er medhjælper første gang for denne skiskole. Hvis man allrede har været der kan det lade sig gøre at komme kun en enkenlt uge.

Prioritering: Hvis det vælter ind med folk der gerne vil, må jeg sortere efter folk der kan mere end en uge og først til mølle princippet i den nævnte rækkefølge. Hvis jeg ikke kender dig vil jeg tage en personlig snak med dig og finde ud af om du kan bruges til jobbet.

Du må gerne sprede rygtet til dine venner, men der skal være ansvarsbevidste folk du kan stå inde for.

Nedenfor er en FAQ:

1) Hvordan er det hele organiseret?

Jeg er uddannet ski og snowboadlærer i Østrig og har kontakten til Skiskolen , det er mest praktisk at holde kontakten til skiskolen gennem mig, da jeg ville kunne svare på det meste, samt min chef har bedt mig om det for ikke at få samme spørgsmål 100 gange. Det var bl.a. på den baggrund jeg fik buffet vores løn op fra 150,- euro til nu 200 Euro.

2) Hvad med skilejen/støvler - får vi ski af skiskolen eller skal vi selv betale?

Skiskolen stiller gratis ski og støvler + stave til rådighed, men det er ikke udstyr af den nyeste karat. NB det er muligt at købe skiudstyr til billige penge da de har egen skibutik. Både brugt og nyt.

3) Hvordan er værelserne - hvor mange bor man sammen?

Vi skal bor på et gammelt hotel. Værelserne er OK, men ikke i særlig god stand. Der er forskellige størrelse af værelser med forskellige antal personer - max 6 - de fleste med eget bad ellers bad på gangen. Der er indrettet et lille fælleskøkken, et opholdsrum med fjernsyn og sofaer hvor man kan hænge ud. Der er køleskab og 4 kogeplader, ovn, køkkenvask,  vaskemaskine og tørretumbler. Vi plejer at lave mad sammen. Det er ret hyggeligt.  Største ulempe ved indkvarteringen er at der bor skilærer og de er nogle rodehoveder og grise så vi kan godt komme ud for at skulle gøre rent efter nogle andre, da alle skal gøre rent efter sig selv og nogle ikke er så gode til det som andre. Vi danskere der kommer i højsæsonen har godt ry for at være gode til at holde rent på fællesarealerne, hvorimod visse andre generelt ikke er så gode til det.

4) Hvor skal vi mere præcis hen?

Området hedder Saalbach Hinterglem, vi skal være i Hinterglemm, og vi kan tage skiene på udenfor døren og områdets bedste piste/lift er lige ved døren. Hinterglemm er tilmed den by der ligger længst inde i dalen og lidt højere end Saalbach så der er bedre sne. Området er meget stort, men det kan du også læse om på internettet:

http://www.saalbach.com/default_winter_start.asp?menuID=start&language=english

5) Hvad med forsikring?

Når du er på arbejde er du dækket af skiskolens forsikring, men forholdene er lidt uklare og dækningen dækker ikke hjemtransport til Danmark - så for en sikkerheds skyld vil jeg anbefale at man tegner en forsikring for at være 100% dækket. Hos for eksempel Europæiske rejseforsikring kan det gøres relativt billigt normalt omkring 500dkk for 3 uger - dækning for sygdom og hjemtransport. Grunden er at man ikke er dækket af det gule sygesikringsbevis når man "arbejder" i udlandet. NB de fleste årsrejseforsikringer dækker heller ikke når man arbejder i udlandet. Bagge og rejseulykkesforsikring (erstatning ved varige men) er også en mulighed. Gør din forsikring opmærksom på at du skal arbejde noget af tiden da det normalt har indflydelse på dækning og pris.

Håber det besvarer en del spørgsmål.